Een monitor monteren: eenvoudige stapsgewijze handleiding in 2023 | Gids voor monitorarmen (2024)

Dus je hebt geïnvesteerd in een monitorarm voor je computermonitor en nu vraag je je af hoe je een monitor op de monitorarm monteert.

Gefeliciteerd!

U hebt de juiste beslissing genomen, want het monteren van uw monitor biedt u ergonomische voordelen en creëert tegelijkertijd extra ruimte op uw bureau voor multitasking.

Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over het installeren van een monitorarm, of u nu een bureaumonitorsteun, een wandmonitorarm of een monitor zonder gaten hebt.

Wat uw voorkeurstype monitorarm ook is en waar u ze ook wilt installeren, deze stapsgewijze handleiding is een grote hulp voor u.

Laten we beginnen.

Voordat we kijken naar de stappen voor het installeren van een monitor, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten voordat u een monitor op een monitorarm installeert.

Deze punten zorgen ervoor dat u hebt geïnvesteerd in het juiste bevestigingsapparaat en dat u geen problemen zult ondervinden bij het installeren van uw monitor.

 • Moet uitchecken: Beste monitorarm om ultrabrede monitoren te monteren

Inhoudsopgave

Dingen om te overwegen voordat u een monitor installeert

Dit zijn de twee belangrijke dingen waar u zeker van moet zijn voordat u begint met het monteren van uw monitor op de arm die u hebt gekocht.

1. Hoe weet u of een monitor kan worden gemonteerd?

Het eerste waar u zeker van moet zijn, is of uw computerscherm een ​​VESA-compatibele monitor is of niet.

Als uw computermonitor niet compatibel is met de VESA-standaard, zult u problemen ondervinden bij het installeren van de monitor op het montageapparaat.

In zo'n situatie is het zonde om een ​​monitorarm aan te schaffen zonder te controleren of uw monitor kan worden gemonteerd.

Om te zien of uw computerscherm kan worden gemonteerd, moet u ervoor zorgen dat er vier patronen met schroefgaten aan de achterkant van uw beeldscherm zijn ingebouwd.

Als de bevestigingsschroefgaten in de achterkant van uw monitor worden geboord, is uw monitor VESA-compatibel en kan deze eenvoudig worden gemonteerd met elke standaard VESA-bevestiging.

 • Moet lezen: Hoe weet u of de monitor VESA-compatibel is - een volledige gids

2. Hoe weet ik het VESA-patroon van mijn monitor?

Nadat u zeker bent van de VESA-compatibiliteit van de monitor, is het tweede dat u moet controleren het type VESA-patronen dat op de achterkant van uw monitor is gebouwd.

Usually, most bigger monitors come with VESA 100mm x100mm and smaller monitors come with VESA 75mm x75mm built on their back.

Zorg er dus voor dat het VESA-patroontype zeer essentieel is om de juiste monitorarm te kiezen die perfect past bij de VESA van uw monitor.

Maar hoe vind ik de VESA-compatibiliteit voor uw scherm? Voer dan de stappen uit:

 1. Meet (in millimeters) de afstand van de linker schroefgaten tot de rechter schroefgaten aan de achterkant van uw monitor.
 2. Neem de meting (in millimeters) van de afstand tussen het bovenste schroefgat en de onderste schroefgaten aan de achterkant van uw scherm.
 3. Zet nu het aantal horizontale metingen eerst en de verticale metingen er net naast, en je hebt je VESA-patroon.

3. Wat te doen als mijn monitor geen VESA-klacht heeft?

Als u heeft vastgesteld dat uw monitor niet voldoet aan de VESA-richtlijn en u deze toch wilt monteren, dan moet u een extra hulpmiddel gebruiken, zoals een VESA-adapterkit.

Veel goedkopere monitoren, geliktere monitoren of gebogen monitoren worden meestal niet gemonteerd zonder een VESA-adapterset omdat ze niet VESA-compatibel zijn.

De VESA-adapterkit biedt een innovatieve montageoplossing om niet-VESA-monitoren of monitoren zonder gaten in een bureau- of wandmontage te monteren.

Deze montagekits zijn geschikt voor alle VESA-standaard (VESA 75×75mm en 100x100mm gatenpatronen) monitorarmen en maken montage op alle niet-VESA-monitoren mogelijk.

Daarom heeft u, nadat u zeker bent van het VESA-patroon van uw monitor en een monitorarm hebt aangeschaft, een VESA-adapterset nodig om uw monitor zonder gaten te monteren.

Nu u weet waar u op moet letten voordat u een monitorarm monteert, gaan we dieper in op hoe u een monitor op een monitorarm monteert.

 • Moet lezen: 3 eenvoudige stappen om een ​​monitor zonder gaten te monteren

Hoe een monitor op een klembevestiging te monteren

How To Mount A Monitor: Easy Step-By-Step Guide In 2023 | Monitor Arms Guide (1)

AKlem bureausteunis het meest populaire montageapparaat vanwege zijn veelzijdigheid, gebruiksgemak en betere instelbaarheid van de monitorhoek.

En als het gaat om het monteren van een monitor op een bureau, is klemmontage de gemakkelijkste optie onder andere montageoplossingen.

Om uw monitor op een klembevestiging te monteren, heeft u een klembevestiging, schroevendraaier of inbussleutel, enkele VESA-schroeven en ringen nodig om de schroeven vast te zetten.

En als u een high-end monitorarm heeft aangeschaft, dan wordt het meeste gereedschap bij de monitorarm geleverd (behalve een schroevendraaier).

Dus pak uw monitorarm uit en u zult zien dat de doos waarschijnlijk de volgende items bevat:

 • Montage Paal/Staf
 • Montage Armen
 • Bureau klem
 • Montagebeugels
 • Montageset doorvoertule
 • Montage Schroeven
 • Kabelbeheerclips (optioneel)
 • Sluitringen
 • Handleiding

Laten we dus de stappen bekijken en leren hoe u een monitor op een klembevestiging monteert.

 1. Neem eerst de montagebeugel en bevestig deze aan de voet van de montagearm door de inkeping op de voet van de monitorarm aan te passen.
 2. Lijn de schroefgaten van de plaat en de montagevoet perfect uit en draai de schroeven vast met behulp van een schroevendraaier of een inbussleutel (afhankelijk van de schroeven die bij de monitorarm worden geleverd).
 3. Bevestig de meegeleverde rubberen kussentjes aan de onderkant van de arm om het oppervlak van het bureau te beschermen tegen krassen of deuken.
 4. Bevestig de montageklem aan de beugel en draai de schroeven vast in de gaten van uw voorkeur op basis van de dikte van uw bureau.
 5. Draai de knop tegen de klok in om de klembek los te maken zodat deze perfect onder het bureau past.
 6. Bevestig de klem aan de rand van het bureau en draai de knop met de klok mee zodat de klem perfect vastzit en contact maakt met het bureau en de montagebasis.
 7. Plaats de VESA-plaat van de monitorarm voor de monitor door ervoor te zorgen dat het pijlteken op de plaat naar boven wijst en bevestig ze vervolgens met schroeven en ringen.
 8. Pas de armspanning aan door de inbusschroef van de arm aan te draaien zodat de monitor in de gewenste positie staat.

En klaar. Zo monteer je een monitor aan de klem bureauarm.

Laten we nu eens kijken hoe we een monitor op de door-de-bureaubevestiging kunnen monteren en hoe we een ergonomisch werkstation kunnen opzetten.

Een monitor monteren op een bureaumontage

Het installeren van demontage door het bureauen het monteren van een monitor op deze houder is ook vrij eenvoudig en ongecompliceerd.

U zult zien dat de meeste stappen vergelijkbaar zijn met de installatie van een klembevestiging, het enige verschil is de klem die wordt vervangen door de doorvoerschroef.

Maar voordat u de door-het-bureaubevestiging installeert, moet u ervoor zorgen dat er een doorvoertule (kabeldoorvoergat) op het bureaublad van uw bureau zit.

De meeste bureaus en gametafels met houten en metalen tafelbladen worden geleverd met doorvoertules die zijn geboord om het kabelbeheer te vergemakkelijken.

Dit gat gebruik je voor de montage van je monitorarm.

Dus als uw computerbureau al ergens op het bureaublad een doorvoertule heeft geboord, kunt u de houder heel eenvoudig op uw bureau installeren.

Anders moet u zelf een doorvoergat in uw bureau boren en kunt u uw monitorarm monteren.

Laten we dus eens kijken naar de stappen om een ​​monitor op een monitorarm door het bureau te monteren.

 1. Neem eerst de montagebeugel en bevestig deze aan de voet van de monitorarm door ervoor te zorgen dat de inkeping perfect past.
 2. Draai de montagebeugel vast aan de basis van de arm door deze vanaf de onderkant vast te schroeven.
 3. Bevestig de rubberen kussentjes aan de beugel, dit zorgt voor een dempende ondersteuning van het oppervlak van het bureau en voorkomt deuken en krassen.
 4. Steek de doorvoerschroef in het gat en begin de knop vast te draaien totdat de houder perfect op het bureau is bevestigd en er niet meer wiebelt.
 5. Bevestig de monitor aan de VESA-plaat van de monitorarm en bevestig deze goed met schroeven en ringen.
 6. Pas de spanning van de monitorarm zodanig aan dat de aanpassing van de hoek, diepte en hoogte van de monitor niet te strak of te los is.
 7. Zet nu het beeldscherm in de gewenste stand op basis van je werkhouding en je lengte.

Nu ben je klaar om te gaan.

U hebt uw beeldscherm met succes op de door het bureau gemonteerde monitorarm gemonteerd voor ergonomische voordelen.

Hoe een monitor aan de muur te monteren

How To Mount A Monitor: Easy Step-By-Step Guide In 2023 | Monitor Arms Guide (2)

Een monitor aan de muur monteren kan een uitstekende manier zijn om de ergonomie te verbeteren en tegelijkertijd uw computerbureau een esthetische aantrekkingskracht te geven.

Maar in tegenstelling tot de bureausteunen die een c-klem of doorvoerschroef gebruiken,muurbevestigingenhebben noppen om de houder aan de muur te bevestigen en een beetje beweging mogelijk te maken.

Muurbevestiging is echter niet de beste oplossing voor een zware opstelling met meer dan drie monitoren, aangezien muurbevestigingen niet stabiel zijn en een laag draagvermogen hebben.

Maar toch is wandmontage een geweldige manier om een ​​bureau op te stellen, vooral wanneer u meer ruimte op uw bureau wilt creëreneen minimalistische opstelling opzetten.

Laten we dus eens kijken hoe u een monitor veilig aan de muur kunt monteren:

 1. Maak eerst met een potlood of stift nauwkeurig schroefmarkeringen (punten) op de muur waar u de muurbevestiging wilt bevestigen door de muurbevestigingsbout te plaatsen.
 2. Maak heel precies gaten door te boren op de punten die je op de muur hebt gemarkeerd voor het bevestigen van de muurbevestiging.
 3. Plaats na het boren van de gaten de stijl op de gaten en bevestig deze met de schroeven die bij de muurbevestiging zijn geleverd.
 4. Zoek het VESA-patroon op de achterkant van uw monitor en bevestig de montagebeugel met schroeven aan de monitor.
 5. Bevestig de houder voorzichtig aan de muurstijl en bevestig deze met schroeven of een inkeping, afhankelijk van het gegeven bevestigingstype.
 6. Pas de kanteling en draaiing van de maand aan en stel uw monitorpositie in op basis van uw favoriete kijkhoek.

Zo monteer je een computerscherm aan de muur en krijg je ergonomische voordelen terwijl de opstelling er mooi en schoon uitziet.

Hoe een monitor te monteren zonder gaten

How To Mount A Monitor: Easy Step-By-Step Guide In 2023 | Monitor Arms Guide (3)

Toen de monitoren voor het eerst werden gelanceerd, waren ze niet ontworpen om te worden gemonteerd, dus oude platte monitoren hebben geen montagegaten op hun rug.

Hoewel de meeste kleine, slanke en gebogen monitoren niet compatibel zijn met de VESA-normen, kunnen ze dus ook niet op monitorarmen worden gemonteerd.

Om deze monitoren te monteren, is een speciaal soort kit vereist, samen met een montageapparaat dat bekend staat als een VESA-montageadapterkit.

Met deze VESA-adapterset kunt u een niet-VESA-compatibel beeldscherm of een monitor zonder gaten aan een bureau- of wandmontage monteren.

In principe zijn er twee soorten adapterkits op de markt die voor verschillende monitormodellen zijn gebouwd, en dat zijn deVESA-adapterplaaten deVESA-adapterbeugel.

Dus als u een niet-VESA-monitor heeft en deze wilt monteren, moet u eerst een van deze adapterkits kopen op basis van uw monitormodel.

En hier ziet u hoe u de VESA-adapterkit kunt bevestigen om uw monitor zonder gaten te monteren en te monteren.

Monteer een niet-VESA-monitor met behulp van een VESA-adapterplaat

 1. Verwijder eerst de standaard van uw beeldscherm. Gebruik de handleiding om de standaard gemakkelijk te verwijderen.
 2. Sluit de VESA-adapterplaat aan op de monitorarm en plak de rubberen kussentjes op alle armen die het beeldscherm vasthouden.
 3. Stel de verstelbare padlengte en -hoogte in die passen bij uw beeldscherm.
 4. Bevestig nu je monitor tussen de verstelbare kussentjes en je monitor is klaar.

Monteer een niet-VESA-monitor met behulp van een VESA-adapterbeugel

 1. Verwijder eerst de standaard van uw beeldscherm.
 2. Bevestig de VESA-adapterbeugel op de plaats waar de monitorstandaard was bevestigd.
 3. Verbind nu de VESA-beugel met de monitorarm via VESA-schroeven en uw monitor is op een montageapparaat gemonteerd.

Zo monteer je een niet-VESA-compatibel beeldscherm aan een monitorarm met behulp van een VESA-adapterset.

 • Moet lezen: Een complete gids voor het monteren van een niet-VESA-monitor

Hoe een monitor op een glazen bureau te monteren

How To Mount A Monitor: Easy Step-By-Step Guide In 2023 | Monitor Arms Guide (4)

In de praktijk is het monteren van een monitor op een glazen bureau een vergelijkbare ervaring als het monteren van een monitor op een houten en metalen bureau.

De stappen zijn vrij eenvoudig en ongecompliceerd, u hoeft alleen wat extra voorzorgsmaatregelen te nemen voor uw glazen bureau.

Dat komt omdat glas kwetsbaarder is en meer wordt blootgesteld aan niet-uniforme spanningen in vergelijking met houten en metalen materialen.

Dus als u een monitorarm rechtstreeks op een glazen bureau bevestigt, kan de klem van het zware montagesysteem op het glasoppervlak drukken en scheuren of verbrijzelen veroorzaken.

In zo'n situatie moet je extra steun gebruiken als versteviging om te voorkomen dat het bureau beschadigd raakt.

Dit wordt belangrijker omdat glazen bureaus dunnere tafelbladen hebben dan houten en metalen bureaus, waardoor ze gemakkelijk kunnen barsten of zelfs versplinteren.

Dus, wat te doen om een ​​monitor veilig op een glazen bureau te monteren?

Best practice om een ​​monitor op een glazen bureau te monteren

Om een ​​monitorarm aan een glazen bureau te bevestigen, plaatst u een zelfgemaakt houten blok of kant-en-klare verstevigingsplaat tussen de klem en het bureauoppervlak.

Hierdoor kunt u het gewicht van de monitor en monitorarm gelijkmatig over een groter oppervlak van het bureau verdelen in plaats van op één plek te oefenen.

Ditversterking plaatgeeft extra steun aan het glazen oppervlak en voorkomt dat het glazen bureau beschadigd raakt.

En zo monteer je je monitor op een glazen bureau zonder het glazen oppervlak te beschadigen.

 • Moet lezen: Een eenvoudige handleiding om een ​​monitor op een glazen bureau te monteren

Een perfecte kijkhoek instellen met een monitor

How To Mount A Monitor: Easy Step-By-Step Guide In 2023 | Monitor Arms Guide (5)

Het behouden van een optimale kijkhoek tussen uw ogen en de monitor is erg belangrijk om uzelf in een comfortabele houding te houden voor productiviteit.

Wanneer u lange uren op een computerscherm werkt en de monitor niet in de juiste kijkhoek staat, kan dit ernstige nek- en schouderpijn veroorzaken.

Als de monitor te dicht bij uw ogen staat, kan het ongemakkelijk zijn om het scherm te lezen en als de monitor te ver van uw ogen verwijderd is, moet u naar voren leunen om de inhoud te lezen.

Langdurig in deze houding werken is schadelijk voor uw ogen, omdat het vermoeide ogen kan veroorzaken en uw productiviteit op het werk in het algemeen kan verstoren.

Gelukkig kunt u met de monitorarm de afstand, diepte en hoek van de monitor aanpassen in een optimale hoek die geschikt is voor uw werkhouding.

Voor een optimale kijkhoek zou de monitor ongeveer 20 tot 30 inch moeten zijnof ongeveer een armlengte verwijderd van uw gezicht, moet de monitor in uw oog zijnwaterpas en het midden van het scherm moet zich ongeveer 17-18 graden onder uw ooghoogte bevinden.

Naast de optimale kijkhoek is het behouden van de juiste houding tussen uw bureau en uw lengte ook cruciaal voor het creëren van een gezonde werkruimte.

Zorg er daarom voor dat wanneer u zit, uw voeten plat op de grond moeten staan, de hoogte van het bureau ter hoogte van uw ellebogen moet zijn, uw ellebogen in een hoek van 90 graden en evenwijdig aan het tafelblad van het bureau, uw torso recht is en daar is een kleine ruimte tussen uw toetsenbord en de rand van uw bureau om uw handen te laten rusten.

Veelgestelde vragen: een monitor monteren

1. Kunnen alle monitoren worden gemonteerd?

Ja, alle monitoren kunnen worden gemonteerd zoals vandaag de dag, de meeste geavanceerde monitoren worden geleverd met VESA-montagegaten in de achterkant waardoor de monitoren met dezelfde VESA-standaard monitorarmen kunnen worden gemonteerd.

2. Moet ik mijn monitor aan de muur monteren?

Het monteren van de monitor aan de muur kan een geweldige manier zijn om de optimale kijkhoek met uw ogen aan te passen en de houding van de manier waarop u werkt te verbeteren. Wandmontage is ook een geweldige optie om extra ruimte op het bureau te creëren om de esthetiek van de opstelling te behouden en de productiviteit te verhogen.

Conclusie

Een monitor in de juiste positie monteren is een geweldige manier om de kijkhoek van een monitor aan te passen en het risico op nek-, schouder- en oogbelasting te minimaliseren.

Dit bevordert ook een goede zithouding, wat belangrijker is, vooral wanneer u lange uren voor computerschermen werkt.

En aangezien we de verschillende manieren hebben gezien om een ​​monitor in verschillende posities te monteren met verschillende bevestigingsmiddelen, is het veel gemakkelijker voor u om uw monitor te monteren.

In de hoop dat je dit artikel nuttig vond. Als dit het geval is, deel het dan op sociale media en laat het me weten als je vragen hebt over dit artikel.

Ik hoor graag van je terug. 🙂

Artikelen die u misschien ook nuttig vindt:

 • Beste monitorarm om ultrabrede monitoren te monteren
 • Wandmontage versus bureaumontage: welke is de BESTE?
 • Monitorarm versus monitorstandaard: wat is de juiste keuze?

Afbeeldingsreferenties: Kenmerk afbeelding,Afbeelding voor wandmontage

Een monitor monteren: eenvoudige stapsgewijze handleiding in 2023 | Gids voor monitorarmen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5901

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.